duminică, 27 ianuarie 2008

Culmea cinismului


26 august 2004.Enaitz Iriondo,de 17 ani,se indrepta seara tarziu spre campingul unde isi petrecea vacanta cu familia,pe bicicleta.Nu avea vesta reflectorizanta nici casca.Un Audi A8,circuland cu viteza mare,il loveste pe tanar.Acesta moare in accident.Probele arata o viteza de113 km pe ora intr-un sector cu viteza limitata la 90.O firma angajata de parintii copilului declara o viteza de 173 km la ora.Corpul tanarului e aruncat la 106 metri,fiind distrus ca urmare a impactului.Soferul,Tomas Delgado,avea o alcoolemie de 0,15.Asta la o ora si ceva dupa accident.El zice ca era nervos si ia zis cuiva sa-i aduca un whiski cu cola.
Judecatorul declara cazul civil,nu penal.Parintii au 3 zile sa depuna recurs.Distrusi de durere dupa moartea copilului si sfatuiti de avocat,accepta cazul civil.Primesc 33 000 de euro de la firma de asigurare a masinii,care recunoaste ca soferul circula cu viteza mare.
3 martie 2006.Tomas Delgado da in judecata familia Iriondo si firma de asigurari.Motivul?Vrea sa-si recupereze cei 20000 de euro pierduti cu repararea masinii.El considera ca cineva trebuie sa plateasca.Chiar daca nu are nevoie de banii respectivi,fiind un om de afaceri,nu vrea sa renunte la suma respectiva.Avocatul lui spune ca pentru a-si recupera banii,trebuia sa dea in judecata pe parinti apoi firma de asigurari.
Delgado declara ,,Era singurul mod in care puteam sa-mi recuperez banii.Decizia nu a fost usoara.Am asteptat pana in ultima zi din termenul dat pentru a ma decide.Si eu sunt o victima,ce a patit copilul nu se poate rezolva,dar in ceea ce ma priveste,da.
Dupa multe amanari,procesul se va judeca in data de 30 ian. 2008.

Cazul face mare valva pe internet,inclusiv in blogosfera spaniola.Parintii primesc mesaje de sprijin pe diverse forumuri,inclusiv de la avocati si judecatori.

Sa fiu io judecatorul,l-as ascunde pe asta intr-un fund de temnita cu Audi-ul lui cu tot.Sau l-as pune pe o bicicleta si pe tatal copilului in Audi sa-l urmareasca.

Ce ia-ti face la specimenul asta?