duminică, 6 aprilie 2008

Andy Webster

O sentinta ce va schimba fotbalul poate mai mult decat legea Bosman.Andy Webster juca pentru Hearts,in Scotia.Avea un contract de 4 ani,dar dupa 3 se hotaraste sa plece la Wigan.Hearts il da in judecata.Jucatorul este condamnat sa plateasca 650 000 de lire.Apeleaza la TAS(Tribunalul de Arbitraj Sportiv) si acesta il obliga sa plateasca doar salariul pe anul care ii ramanea din contract:150 000 de lire.

Asta inseamna ca orice jucator cu varsta cuprinsa intre 23 si 28 de ani poate parasi un club dupa 3 ani de contract.Tot ce va avea de platit e salariul pe anii ce raman din contractul sau.Jucatorii ce depasesc 28 de ani pot pleca dupa 2 ani,in aceleasi conditii.

Teoretic,Cristiano Ronaldo poate pleca pentru 20 de milioane de lire de la Manchester.Are contract pana in 2012,5 milioane pe an.Lampard pentru 4,terminand contractul in 2009.
In Romania sa zicem ca Dica are 200 000 de mii pe an si ii mai raman 3 ani.Poate pleca pentru 600000.Ar muri Becali de ciuda.

Sunt curios care din urmatoarele cluburi o sa foloseasca websteru asta:Real Madrid,Chelsea sau Milan.In ultimele 2 luni au aparut cel putin 20 de asa-zise transferuri pentru fiecare.Cristiano Ronaldo,Kaka,Ronaldinho,Cesc,Diego,Drogba,Huntelaar sunt doar cateva din numele vehiculate.Desi eu cred ca sunt si multe bombe scoase de ziaristi in lipsa de inspiratie.